Slide
Slide

София. Възстановено е движението на международния влак от София до Истанбул. 37 души си закупиха билети и са сред първите пътници на пътуването от българската столица до турския мегаполис след две години пауза заради световната пандемия, съобщиха днес от БДЖ за Bgtourism.bg.

Влакът ще пътува от София до гара Халкали, която се намира в квартал в Истанбул. Продават се и билети Пловдив – Халкали – Пловдив, и Димитровград – Халкали – Димитровград. Еднопосочният билет е със срок на валидност 15 дни, а билет за отиване и връщане – 1 месец.

Разписание София – Халкали – София

От Българските държавни железници ни информираха, че в 21.40 часа снощи е било подновено движението на международния влак от Истанбул до българската столица. Той е пристигнал на Централната гара в София днес в 9.35 часа, а в 18.30 часа е потеглил в обратна посока. Очаква се да достигне до крайната си дестинация Истанбул в 05.34 часа утре сутрин.

Този влак ще се движи в състав от спални вагони и вагони с купета, като от 3-ти юни за летния сезон е предвидено да бъде включен и директен вагон за пътуване между Букурещ и Истанбул. ЖП-връзката между София и Истанбул ще се осъществява ежедневно. Тук може да се запознаете с цените.

Подробна информация може да бъде предоставена от служителите във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ.

Сподели публикацията