Slide
Slide

„В неделя е време за …“ една хубава пица и добра компания. И кой може да ни бъде полезен с интересна рецепта за вкусна рецепта, ако не Леонардо Бианки или по-известен в България като Лео. Той се прочу покрай Big Brother, където през 2005 и 2013 година завършва втори.

Лео записва няколко песни с Део и става телевизионен водещ на готварското шоу „Какво Ви забърка Лео“ по ТВ7, което се излъчва от 2010 до 2013 година. Има дует и с Мария Илиева. До момента е направил няколко музикални проекта с Играта, Део и Рафи. Песента „Цяло лято“, която излиза на 16 юни 2013 г. постига над 2 млн. гледания в YouTube. Той притежава няколко заведения. Две пицарии и кафене в София, където живее. Лео живее в София с половинката си Лучия. Те имат връзка от 2004 г. През 2013 г., само 2 седмици преди да влезе в къщата на Big Brother им се раждат близнаци – Матия и Николо. В последния сезон на Мастър Шеф по БТВ Лео бе част от журито.

В кулинарната ни рубрика на BGtourism.BG „В неделя е време за …“ Лео препоръчва да си направите чудесна и много вкусна пица, с която да почерпите своето семейство и приятели в последния ден от седмицата.

Пицата на Лео

Необходими продукти:

1 кг брашно
4 гр прясна мая
2 гр суха мая, защото сухата е по-силна
30 гр сол
30 гр зехтин екстра Върджин
600 гр (60%) вода

Начин на приготвяне:

Ако замесваме тестото на ръка, а не на машина (тестомесарка), то замесваме до хомогенна смес като първите 5 минути замесваме брашно, вода, мая, сол. Вторите 5 минути премесваме готовото тесто със зехтин и частично останалата вода. След това оставаме тестото да почива 20 мин., отпочиналото тесто го правим на топчета с грамаж от 250 – 260 гр, след което го оставаме да втаса на температура 26 градуса.
Ако замесваме на тестомесачка първите 5 мин. замесваме брашното, 70% от водата и маята. През вторите 5 мин. замесваме остатъчната вода и зехтина и солта. Накрая доомесваме на втора скорост, за да вкараме въздух в тестото.

За замесването на ръка е важно след получаване на хомогенната смес да се изчаква 15 мин., след което да се премесва внимателно за да остане въздуха в тестото и то да се изгради правилно.

Върху пицата слагаме крем от тиква, моцарела, карамелициран лук, италианска наденица, мус от козе сирене и сладко от смокиня.

За крема от тиква: тиквата се вари и я пасираме с малко зехтин и я оставиме в една купа.
Италианска наденица: в горещ тиган с малко маслина, поставяме парчета наденица докато цветът й стане златен.
Карамелициран лук: поставаме захар в една казеруола и чакаме да се разтопли, добаваме червен лук и малко вода и много малко ябълков оцет, чакаме да се омесят добре соса и лука, за да стане готов карамелирания лук.
Мус от козе сирене и сладко от смокиня:
В пасатор слагаме козе сирене, сладко от смокиня и сметана. Пасираме го и го оставаме в биберон.
Готовата вече пица приготвяме, като поставяме първо крема от тиква, а след това моцарелата на парчета. После слагаме  италианската наденица, лук, и мус от козе сирене.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията