Slide
Slide

Стара Загора. От 26 до 28 август, Стара Загора ще представи туристическия си потенциал пред туроператори и журналисти от района на северна Турция, градовете Одрин, Чорлу, Текирдаг. Посещението е по инициатива на Община Стара Загора, Търговско-промишлената палата – Стара Загора и Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите – Стара Загора.

„Групата е от 16 представители на турския туристически бизнес и местни журналисти. През трите дни ще бъдат промотирани възможностите за туризъм, които дава дестинация Стара Загора. Ще бъдат посетени изключителните ни културно-исторически обекти, забележителности и природни дадености. Целта ни е гостите да усетят и атмосферата, която има нашият град“, сподели ресорният зам.-кмет Милена Желева.

Посетителската група ще разгледа и изцяло обновения Зоопарк, както и ще посети традиционния Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“. В курортното селище Старозагорски бани ще бъдат посрещнати като специални гости в т.нар. „Селски двор“, където ще вземат участие в културната програма и ще се докоснат до тракийската магия.

Туристическият информационен център са подготвили за тях и специален градски тур, който да разкрие зеленото парково богатство на Стара Загора.

Сподели публикацията