Slide
Slide

София. Годишните туристически награди, организирани от Министерството на туризма, и тази година не минават без скандали. Продължават огромните съмнения за начина на провеждане на вота и отчитането на гласовете. Потърпевш от това през 2018 година бе и екипа на информационна агенция BGtourism.BG, който установи множество нарушения. Именно заради това предпочетохме тази есен да си спестим участието, защото за нас винаги водещото в работата ни е било да поднасяме актуална, интересна и достоверна информация на нашите читатели. През 2019 година наградите продължават да приличат на странна и срамна за родния ни туризъм изборна кушия, пред която Министерството на туризма като организатор, изглежда като със затворени очи, а родни специалисти и представители на туристически обекти са докарани до неприятната ситуация да се молят за гласове.

„Давам 10 000 лева награда, за този, който ми предостави безспорни доказателства за хората, които стоят зад саботажа на “Исторически парк” в конкурса “Избор на българите” 2019 година!!! Анонимността е гарантирана!“, написа днес в своя профил във фейсбук основателят на уникалния туристически проект „Исторически парк“ Ивелин Михайлов.

„Арбанаси, Царевец, Панорамата в Плевен и НИМ в София се помпят от робот. Той е направен не от министерството или обектите, а от хора от форумите. В понеделник ще предложа на министерството аз да платя на специалисти да хванем измамниците и ако те откажат е ясно, че и те са в играта. Кой е гласувал за Арбанаси при положение, че те не са обявили, че участват. Същото е с Царевец, НИМ и Панорамата“, добави Михайлов.

В интернет пространството „Исторически парк“ се отличава с изключително интелигентна и модерна кампания, с която популяризира конкурса и как хората да гласуват за тях. Видно това завладява хиляди потребители на социалните мрежи. Ако от „Исторически парк“ докажат, че има външна намеса на вота в този конкурс – това ще даде отговор на множеството съмнения и за начина, по който се раздават наградите от Министерството на туризма.

”Последните 10 години се борим ден и нощ да изградим едно от чудесата на света в Българя, а именно „Исторически парк“. Отказахме се от времето, което беше за семействата ни, отказахме се от удобствата на съвременния свят, отказахме се от възможността да получаваме в името на това да създаваме. Успяхме да сътворим чудо и то без да омърсим идеята като ползваме финансиране или подкрепа от хората и институции, които разрушават съвременния свят и нашето общество. Това обаче ни създаде много врагове. Хората, които искат да вярвате, че сте обречени без тях и единствения начин да съществувате е да им се подчинявате видяха, че „Исторически парк“ връща вярата на хората в собствените им сили и поведоха безпрецедентна кампания срещу нас. Създадоха медийна кампания, в която участваха 64 медии (всичките собственост на олигарси макар и много гледаеми), направиха доноси в държавни институции и се грижат в интернет пространството постоянно да създават подвеждаща информация за нас. Въпреки техните усилия ние не само устояхме, а и продължаваме да вървим напред, да създаваме, да прославяме България и да връщаме вярата на българина в себе си и своя народ. Последното, което сътвориха е при участието ни в един конкурс в Министерство на туризма. Уплашени от нашето първо място, което доказва резултата от свършената от нас работа те създадоха роботи, които генерират гласове на четири други обекта и така искат ние да останем на пето място в класацията. Имаме записи на разговори със служители на Министерство на културата, които ще направим публично достояние след приключването на конкурса, в които те си признават, че е видима манипулацията на резултатите, но не предприеха нищо. Събрали сме доказателствен материал и ще направим предаване, в което ще обясним цялата измама. Лошото е, че се подиграват не само с нашият труд, а с гласовете и желанието на десетки хиляди българи, които гласуват за нас. Правят така, че всички борещите се да се отказват предварително от борбата, защото знаят, че някой нечестно ще ги победи. Правят, така че малките деца да спрат да мечтая и да вярват в своя род и родина. Лошото е, че хората, които правят това са прикрити като интелектуалци и демократи. Това са хора, които спазват привидно всички закони на днешния свят, но са готови да сгазят всичко, за да може те да управляват масите. От нас зависи да направим това, което е в наша власт да направим, а другото ще оставим на Бог. Нашия призив е към всеки, които иска да подкрепи създаването, честната борба, доблестта и вярата в доброто да гласува, споделя и разпространява тази информация и линка, който е под поста. Помнете – ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО!“, написаха днес от Исторически парк на официалния си профил във фейсбук.

Министър Ангелкова си заслужи златен скункс заради серия от гафове в конкурса за Годишните туристически награди

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията