Slide
Slide

Поради големия интерес и проявено желание от видни спортни личности да помогнат на Димитър Стоев от Оброчище да проходи, благотворителният търг ще бъде удължен, съобщи за BGtourism.BG организаторът Марияна Върбанова. Онлайн наддаването с благодорна кауза се обвързва с емблематична дата – 17 ноември, когато се навършва четвърт век от историческата футболна победа на България над Франция. За да може “Чудото от “Парк де Пренс” и “Чудото на Митко” да се слеят в едно. Към трофеите ще бъдат добавени и спортни предмети от Ивет Лалова и отбора на Витоша. До момента са събрани близо 900 лева, като най-голям интерес до момента има за фланелката на Божинов – 520 лева предлага Ники Канев. Фланелка е от юбилейния мач за 100-годишнината на „Левски” на Валери Божинов. На 23 май 2014 г. пред над 35 000 зрители на стадион „Васил Левски” сините победиха „Лацио” с 3:2. 26-кратните шампиони на България излязоха с новия си жълто-червен екип, който е подобен на първия от 1914 година и през сезон 2014/2015 година беше използван като резервен.

ЗА СПОРТНИТЕ ТРОФЕИ В ТЪРГА МОЖЕ ДА НАДДАВАТЕ ТУК!

След злополука преди четири години Димитър Стоев от балчишкото село Оброчище е с прегънат вратен прешлен и наранен гръбначен мозък. 32-годишният мъж е парализиран от кръста надолу.
Шансът за възстановяване след операция за присаждане на стволови клетки е повече от 90%.
Митко има оферта от кипърска болница с определена сума за лечението 60 000 евро, непосилни за семейството.
Негови благодетели станаха националните състезатели по висок скок Мирела Демирева и Тихомир Иванов, футболните клубове „Динамо“ (Москва) и „Черноморец“ (Балчик), гросмайсторите Петър Великов и Момчил Николов и ловно-стрелковият комплекс „Адмирал“ (Балчик) и Руслан Йорданов – собственик на BGtourism.BG и основател на Сдружението в обществена полза „Приятели на Добруджа“. Те дариха предмети, които се разиграват на онлайн търг.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията