Slide
Slide

Катаржина Естейт вдъхновява млади творци повече от 10 години

Свиленград. За пореден път бъчвите на Катаржина оживяха с пъстри картини под ръцете на майстори на графити изкуството. Тази година за първи път избата покани артисти, които използваха графити техника за полагане на рисунките върху бъчвите. Изображенията са уникални и са дело на художниците Rustwo и Duca.

Своеобразната изложба под открито небе, винаги е впечатлявала с очарованието си гостите на винарната. Красотата на Катаржина и изключителните й вина намериха своето превъплъщение в цветен рисунък върху десетте огромни бъчви, разположени живописно около избата.

Рисуването върху бъчви е част от програмата на Катаржина Естейт, която намира своето място в различни проекти със социална насоченост, както и проекти, свързани с изкуството. Eствената среда и светлина вдъхновяват творци в областта на изкуството и ги предразполагат да изразят емоцията си в образи и цветове.

От  самото си създаване през 2007 до днешни дни, един път годишно в избата гостуват професионални художници и талантливи деца, които се обучават в специализирани училища и оставят отпечатък от своето вдъхновение.

Katarzyna Estate се намира в един от най-благодатните райони за отглеждане на лозя в България и е разположена на една и съща географска ширина с едни от най–известните винени области в Европа.

Избата е позиционирана в най южната част на страната, на 2 км. от границата с Гърция, в подножието на Източните Родопи. Местността е хълмиста, много живописна и все още прелестно дива. Офисът на компанията е в София, а избата в Свиленград.

Сподели публикацията