Slide
Slide

София. Министърът на туризма Христо Проданов откри 38-то издание на Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“. Изложението се провежда в периода 24-25 февруари 2022 г. и е най-мащабният туристически форум в България, под патронажа на Министерство на туризма.

„Като министър на туризма аз съм щастлив да видя толкова голям интерес към днешното събитие. Всяка една успяваща държава структурира своята икономика и просперитета на народа си на база на природните ресурси и дадености, с които разполага и тяхното разумно използване“, заяви министър Проданов по време на откриването на изложението. По думите му, нашата прекрасна земя разполага с красиви планини, минерални извори, прекрасно море, вековни традиции, богато културно-историческо наследство и най-вече с гостоприемни и дружелюбни хора. И всичко това са отлични предпоставки, за да може туристическият бранш и бизнес да бъде един от структуроопределящите отрасли в икономиката.

Министърът открои и ролята на международното изложение в рамките, на което гостите имат възможност да се запознаят с предимствата на България, като предпочитано и желано място за ваканция и почивка.

В приветствието си той обърна специално внимание и на общите и взаимни усилия, които трябва да положат държава, общини и бизнес, за да може по-лесно да се отстоява водещото място на туризма в българската икономика. „Аз и моят екип ще работим целенасочено в тази посока, защото това е пътят, по който може да се развива туризмът в България, особено в този момент“, заключи той.

Снимки и видео Руслан Йорданов

Сподели публикацията