Slide
Slide

Видин. Община Видин ще се подготви за проект за възстановяване на легендарната водна транспортна връзка по северната граница на България между Силистра и Видин, обяви кметът Цветан Ценков.

Той проведе среща с председателя на Мартин Заимов – изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на Регионален фонд за градско развитие.  „Община Видин се готви за един много интересен проект за възстановяване на транспортната връзка по северната граница на България – между Видин и Силистра да имаме водна връзка“, каза кметът д-р Цветан Ценков.

В резултат от проведените разговори Общината информира собствениците на туристически обекти, че Регионален фонд за градско развитие предлага нисколихвени кредити за дългосрочно финансиране на проекти, развиващи туризма. За това могат да кандидатстват ресторанти, хотели, както и фирми извън туристическия бранш, които имат намерение да развиват допълнителна дейност, свързана с туризма.

Общината се ангажира да съдейства при осъществяването на контакт с фонда. Идеята е да се фокусира вниманието върху развитието на Видин като туристическа дестинация и конкретно върху водния туризъм и пълноценното използване на река Дунав за развлечение, транспорт и комуникация.

Възможността за инвестиране в речен транспорт ще благоприятства за обогатяване на туристическия продукт, който ще предлага град Видин. По този начин ще бъдат привлечени повече български и чуждестранни посетители и ще се подпомогне икономическото развитие на региона.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията