Slide
Slide

Вършец. Къщите за гости, макар и да не са с мащабите на големите СПА хотели, имат не малък принос към туристическото портфолио на курорта Вършец и изграждане на положителния имидж на града ни.

В навечерието на предстоящия активен туристически сезон, на специална церемония в сградата на Общинска администрация, кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров награди с благодарствени писма, сувенири и предметни награди собствениците и управителите на къщи за гости „Да Винчи“, Берлин“ и „Лъчи“: Десислава и Виктор Василеви, Христо Христов и Хари Раденков.

„Надявам се оценката на вашия труд да послужи за пример и да мотивира останалите къщи за гости. Благодаря ви за активността и инициативността, която проявявате за привличането на повече туристи в нашия град, за коректността ви при внасянето на туристическия данък в общината, за отзивчивостта, съпричастността и помощта, които ни оказвате при всички по-значими мероприятия от културния календар на общината“, подчерта инж. Иван Лазаров.

„Най-важното за Вършец като туристическа дестинация е достъпността до курорта и добре развитата градска инфраструктура. Общинска администрация работи активно за привличане на европейски средства за ремонт и рехабилитация на пътната и водопроводната инфраструктура, използваме всяка една възможност да разработим и кандидатстваме за финансиране с проекти по Оперативните програми на Европейския съюз. За последните няколко години е подменена почти 85 % от ВиК мрежата в града, ремонтирани са пътища, улици и тротоари, изградиха се нови туристически атракции и спортни обекти, което неминуемо намира отражение в развитието на туризма“, допълни градоначалникът.

По време на срещата кметът Лазаров запозна представителите на наградените къщи за гости с уверенията на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, /при проведената неотдавна в Монтана среща/, че правителството е дало „зелена светлина“ на няколко мащабни транспортни и инфраструктурни обекта в Северозапада, чието реализиране ще подобри достъпа до целия регион, включително и до Вършец и ще рефлектира положително върху развитието на туризма – рехабилитация на пътя през прохода „Петрохан“ до 2020 година, рехабилитация на трасета и участъци от пътища в област Монтана, ремонт на пътя Видин-Ботевград, изграждане на тунел под „Петрохан“.

Евелина ГЕОРГИЕВА

Сподели публикацията