Slide
Slide

Добрич. Ръчно изработена паста, която е накарала мнозина италианци да си оближат пръстите, се радва на голям интерес на Фермарския пазар в Добрич. Своят здравословен и вкусен продукт днес отново презентира Кирил Георгиев от Handmade Fresh Pasta, гр. Варна.

Той приготвя пастата от лимец или твърда пшеница. Тя е с различни цветове, които са добити от пресни зеленчуци – цвекло, червен пипер, спанак и магданоз и жълта с куркума.

„Разноцветната паста ни носи не само удоволствие, но и настроение. Нашето семейство познава продукта и е влюбено в пастата на Кирил Георгиев“, споделя Емилия Тодорова, която днес заедно с много клиенти си закупи от продуктите на търговеца от морската ни столица.
Кирил започва своя бизнес случайно. Той е работил в заведение край морето, когато приятелката му Мария му подарява за една Коледа машинка за приготвяне на домашна паста. Бързо овладял тънкостите на нетипичния за страната ни занаят и днес вече успешно разширява своя асортимент.
На щанда в Добрич освен вкусната паста днес посетителите си купуваха фусили, макарони, талиатели, юфка.
В Добрич Кирил Георгиев предложи на посетителите на Фермерски пазар и натурална горчица и песто. Натуралната му горчица е от цял и черен синап. За производството на продуктите са използвани български съставки като шарлан, натурален ябълков оцет и др. Кирил участва няколко пъти през миналата година на Фермерския пазар в Добрич и от тогава до сега е разширил асортимента си с интересни продукти, които днес посетителите дегустираха.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията