Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
ABAX - Почивки в Сардиния, Италия
Хотел Casa di Fiore SPA & Medical 5* в Кранево
дом България Бойко Борисов разпореди проверка на строителството върху пясъка по Черноморието

Бойко Борисов разпореди проверка на строителството върху пясъка по Черноморието

Снимки Васо Гюров
Slide
Slide

София. Началникът на Дирекцията за национален строителен контрол Иван Несторов ще направи спешна проверка по Южното Черноморие по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Това ще стане още утре – 25 януари, петък.


Заедно с експерти от РДНСК Бургас и на Службата по геодезия, картография и кадастър – Бургас, той ще провери сигнали за дейностите, които се изпълняват на къмпинг „Градина“, в района на къмпинг „Арапя“ и плаж „Алепу“. Ако се установят нарушения, дейностите ще бъдат спрени със заповед на ДНСК.


Днес се разбра, че край къмпинг „Арапя“ се изсича борова гора, за да се построят шест двуетажни вили. Според становище на Държавното горско стопанство в Царево обаче имотът, който е на първа линия до морето, не попада в горска територия.
Преди дни беше подаден и сигнал, че върху площ от 5,5 декара до плажа на къмпинг „Градина“ е започнал строеж на ресторант, магазини и паркинг към тях. При проверка на място техническият ръководител на обекта увери, че има необходимите разрешителни и всички документи са изрядни.
На 19 януари пък граждани алармираха за нов строеж на брега на морето до блатото Алепу.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията