Хотел „Царска баня“ в курортното градче Баня е финалист за Балканските Оскари 2020

С рекордните над 76 лековити минерални извора малкото градче Баня е уникат за Европа и света, отчита журито на Балканските Туристически Оскари 2020.
Церемонията за шестото издание на Balkan Awards of Tourism Industry 2020 ще отбележи значимите постижения в сектора.
Събитието ще се състои на 4.12. 2020 г. от 20 ч. в столичния хотел Маринела, съобщават организаторите.

Пампорово, Боровец и Банско са готови за зимния сезон

Сред финалистите в конкурса е най-популярният хотел в курорта – „Царска баня“ – комфортен целогодишен комплекс, с уютен ресторант, с рехабилиационен център и голям външен басейн с минерална вода. Минералната вода в града е хипертермална, слабоминерализирана, с висока алкална реакция. Водата е с общ дебит от 30 литра в секунда, а температурата й варира от 35 ° C до 55.5 ° C.
Водата е сулфатно- хидрокарбонатна-натриева, флуорна, силициева, с висока алкална реакция pH 9,2.

Минералната вода въздейства при лечение

на всички ставни и на гръбначния стълб заболявания, опорно-двигателния апарат, ревматоиден артрит, инфекциозен артрит, ревматизъм, болест на Бехтерев, остеоартрози, заболявания на двигателната система; заболявания на периферната нервна система и гръбначния мозък – неврити, плексити, радикулити, бурсити, целулити, травми на периферната нервна система и гръбначния мозък, менинго-миелорадикулити, посттравматични миелити; функционални заболявания на нервната система – невроза с изразен неврастеничен синдром; и др.

Черен петък: Хотел в Боровец обяви 35% отстъпка за ски или СПА почивка за тази зима, офертата е валидна до 22 ноември

Лечебната кал е землист торф, пропит с минерална вода, богат на неорганични вещества с ценни лечебни свойства.

Природното богатство на гр. Баня е образувалото се тук естествено КАЛОНАХОДИЩЕ със съдържание и профил на минералната вода.

Ефективното въздействие върху споменатите заболявания се подсилва и от лечебната кал от баненското находище. Съставът е близък до водата, която минава през същите пластове. В калта, освен сяра и водород, има много хормони и минерали, които често се използват в състава на хранителните добавки. През 1963 година село Баня – Карловско, е обявено за лечебен балнеологичен курорт от национално значение.

„Черен петък“ за Коледа и Нова година в Тунис и Египет с полети от София и Варна, Абакс обяви атрактивни оферти

Хотелски комплекс Царска баня предлага на своите гости бягство от напрегнатото ежедневие – заобиколен е от зеленина, чист въздух, тишина и спокойствие. Многобройните ползи от минералната вода създават чудесни условия за здравословна почивка. „Царска Баня“ разполага с: 27 просторни двойни стаи, всяка от които модерно обзаведена и оборудвана. Както и с 3 луксозно обзаведени апартамента, всеки от които разполага с хол, спалня, баня с вана, тераса, климатик, кабелна телевизия, голям плазмен телевизор, WI-FI.

Рехабилитационният център към комплекс „Царска баня“ изобилства от релаксиращи и лечебни терапии и процедури.

Захранва се от минерален източник с температура на водата е 49°С. Екип от рехабилитатори и физиотерапевти се грижат за още по-ефективната и запомняща се почивка на своите гости.
Процедури и терапии са класически лечебен масаж, тангентор – подводно струев масаж, перлена вана, вана с ароматни соли, подводна гимнастика /индивидуална и групова/,
физиотерапия чрез прилагане на модерна иновативна апаратура: ударно-вълнова /shockwave/ терапия, антицелулитна /x-wave/ терапия, вакуум масаж, лимфодренаж, йонофореза, магнитотерапия, интерферентен ток, електростимулация, ултразвукова терапия, високоинтензивен магнит, лечение с диадинамични токове.

В комплекса има и лечебна кал за открито калолечение, кал апликация на поле и на цяло тяло, луга /поморийска/ и др.
Целогодишно на разположение на гостите е открит басейн /с дължина 18 м/ ширина 11 м/, с топла минерална вода с t35 – 40° C, джакузи и детски басейн, топилка с t51° C.
Екип от майстор-готвачи се грижи да удовлетвори вкуса и на най-взискателните гости. Ресторант „Царска баня“ предлага 120 места, разположени в закрита и открита ресторантска част, Дизайнът, цветовата палитра, текстурите, осветлението, таванът, мебелите се основават изцяло на корпоративния логотип на хотела. Ресторантът разполага със собствено озвучаване и мултимедийни екрани.

Комплексът предоставя всички необходими удобства, както за релакс, така и за организиране на различни мероприятия и работни срещи, обучения и семинари в модерната конферентна зала. Тя е оборудвана с необходимия клас техника (озвучителна уредба, флипчарт, мултимедиен проектор, екран, WiFi) е с капацитет 100 места.
Китното градче Баня, близо до Карлово, в прегръдката на Средна гора и Стара планина, на 170 км от столицата на България – гр. София, на 50 км от втория по големина гр. Пловдив и в непосредствена близост до красивите подбалкански градчета Карлово, Казанлък, Калофер, Сопот и др.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията