Slide
Slide

София. Wizz Air обяви ново разширяване на базите си в Италия, с което се превръща в третата най-голяма авиокомпания в Италия. Превозвачът добавя три нови самолета А321neo в своите бази в Италия – два на летище Фиумичино в Рим и един на летище Малпенса в Милано.

Този ход ще направи възможно стартирането на 12 нови маршрута през октомври 2022 г. и увеличена честота на пет от маршрутите на Wizz Air от летище Фиумичино в Рим и на три от летище Малпенса в Милано. Билетите за тях са вече достъпни на wizzair.com или в мобилното приложение на авиокомпанията.

След пристигането на новите три самолета на летището в Рим базата на компанията там ще разполага вече със седем самолета и ще предлага общо 65 маршрута, като 7 от тях са напълно нови за столицата на Италия. Пътниците вече ще имат възможността да пътуват до Барселона, Гьотеборг, Малага, Париж Орли, Порто, Севиля и Валенсия. Освен това допълнителният капацитет ще позволи на Wizz Air да увеличи честотата на полетите си от базата си там до Айндховен, Хургада, Париж Орли, Тел Авив и Ереван.

Базата на Wizz Air на летище Милано Малпенса ще получи един допълнителен самолет и така ще разполага с общо шест. С този нов самолет авиокомпанията ще стартира от октомври 2022 г. пет нови маршрута до Кардиф, Джеда, Марса Алам, Рияд и Ереван. Този допълнителен капацитет също означава, че Wizz Air може да увеличи честотата на полетите по маршрутите до Тел Авив, Катания и Атина. С това разширение авиокомпанията вече ще обслужва маршрути до общо 43 дестинации от Милано Малпенса.

Робърт Кери, президент на Wizz Air, коментира: „Радваме се, че разширяваме дейността си в Италия и се превръщаме в третата по големина авиокомпания в страната, демонстрирайки нашия ангажимент към пазара. Добавянето на на тези три допълнителни самолета на летищата Рим Фиумичино и Милано Малпенса ще ни позволи да укрепим допълнително позицията ни на вътрешния пазар, давайки възможност на нашите клиенти да пътуват до 12 нови дестинации от Рим и Милано.“

Дългогодишният фокус на Wizz Air върху предоставянето на нискотарифни и разнообразни маршрути стои зад още един нов ход на авиокомпанията – да вземе трудното решение да затвори базата си на летище Палермо. От 3 ноември 2022 г. самолетите, които в момента са базирани там, ще бъдат преразпределени, за да подкрепят разширяването в Рим и Милано.

Авиокомпанията ще продължи да лети до летище Палермо, като изпълнява ежедневни полети между Милано Малпенса и Венеция Марко Поло до Палермо и гарантира, че може да продължи да обслужва лоялните си местни клиенти. Въпреки че маршрутите между Палермо и Торино и Палермо и Болоня ще бъдат прекратени, това представлява само 4% от вътрешния италиански график на Wizz Air. Авиопревозвачът ще продължи да изпълнява повече от 220 вътрешни седмични полета и ще разшири услугата си от Торино и Болоня до базата си на летище Катания Фонтанароса, където има три базирани самолета.

Сподели публикацията