Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. Wizz Air добавя нова услуга на сайта си: карта за планиране на пътувания (Travel Planning Map). Това е иновативен инструмент за търсене на уебсайта на WIZZ, който ще бъде непрекъснато актуализиран, и е предназначен да помогне на пътниците да проверяват до кои дестинации в мрежата на авиокомпанията могат да летят в момента на проверка и какви са актуалните действащи ограничения за пътуване, свързани с COVID-19.

По време на тези несигурни времена пътниците ще могат да разчитат на картата за планиране на пътувания на Wizz Air, за да проверят активните маршрути и съответните правила за пътуване с помощта на система с цветно кодиране. За да използват картата, пътниците просто трябва да кликнат върху желаното от тях летище на излитане и след това ще могат да изберат от всички налични дестинации в мрежата на WIZZ. Страните и летищата са отбелязани с определен цвят в зависимост от ограниченията – зелено означава, че няма ограничения за влизане в страната по въздух, жълто – че има частични ограничения (изисква се тест/ карантина/ ограничен период на пребиваване) за влизане в страната по въздух, а червено означава, че има пълна или частична забрана за влизане в страната по въздуха.

За допълнителна информация относно правилата за пътуване пътниците могат да кликнат върху конкретен маршрут и ще бъдат пренасочени към страница с по-подробна информация за пътуване до съответната държава, която включва линкове към уебсайтовете на местното правителство, полезни страници за пътувания и всички задължителни формуляри, които трябва да бъдат попълнени преди пътуването.

Картата за планиране на пътувания ще се актуализира всеки ден в 18:00 ч. CET, но Wizz Air препоръчва на пътниците да проверяват повторно изискванията за влизане в съответната страна непосредствено преди заминаване, тъй като те могат да бъдат обект на промени ежедневно. За допълнително удобство авиокомпанията съветва своите пътници да закупят услугата WIZZ Flex. Чрез добавянето ѝ, пътниците ще могат да бъдат спокойни, че ако обстоятелствата се променят или просто искат да пътуват на друга дата или до друга дестинация, ще могат да сменят резервацията си по свой избор и без допълнителни такси.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията