Slide
Slide
София. За подпомагане на дигитализацията на туризма ще бъде изработена интерактивна карта, която да комбинира всички видове туризъм, местни пазари за храни, където всеки един посетител да може да се ориентира. Това обяви министърът на туризма Илин Димитров. Той посочи, че единната карта за туризъм ще бъде част от следващото усъвършенстване на националния туристически портал bulgariatravel.org.
Проектът ще бъде съвместен между три министерства – на туризма, на културата и на земеделието. Днес министър Димитров бе домакин на първата среща, в която участваха и министрите на другите две ведомства – проф. Велислав Минеков и Явор Гечев.
„Ще създадем постоянна междуведомствена група – туризъм, култура и храни!
Обща работна група между Министерството на туризма, Министерството на културата и Министерството на земеделието ще обсъжда възможностите за популяризирането на българския туризъм, култура и земеделие у нас и в чужбина“, каза Димитров.
Изведох като приоритет необходимостта от пълна координация между институциите за популяризиране на бранд България.
Убеден съм, че туризъм, земеделие и култура трябва да вървят ръка за ръка. Поставяме началото на едно хубаво сътрудничество с пътна карта за работа през следващите няколко месеца.
Споразумяхме се в спешен порядък да се създаде междуведомствена група с участието на трите министерства, която ще е постоянно заседаваща.
Част от работата й ще бъде унифициране на протоколните подаръци на всички министерства и институции с цел популяризиране на културното ни наследство и българското вино“, добави министърът на туризма.
Работната група ще разглежда съвместна организация на фестивали и събития, свързани с култура, храна и вино.
Сподели публикацията