Дунав и историята на Видин вдъхновиха семейство да отвори хотел
Дунав и историята на Видин вдъхновиха семейство да отвори хотел
Slide
Slide
Slide
Slide

Видин. Дунав и историята на Видин вдъхновиха Татяна Лилкова и семейството й да отворят хотел преди 16 години. Хотелът се намира в непосредствена близост до центъра на града, до крайбрежния парк и красивата река, до крепостта “Баба Вида” и до още много туристически и историческите забележителности.

“Идеята да се занимаваме с туризъм е на съпруга ми. Видин е перлата на Дунава. Уникална дестинация в сърцето на Северозапада – реката, парковата зона до нея, природата и релакса. Тук е пълно с история! Решихме, че е време да споделим всичко това с гостите на града, със своите приятели, със случайно преминаващи през Видин”, споделя пред Bgtourism.bg Татяна Лилкова.

Тя разкрива, че Видинска област е район, който притежава природни, исторически и културни дадености. Разнообразие от автентични природни феномени. Сред тях е и резервата Чупрене, добре уредени музеи и богатство от паметниците на културно-историческото наследство.

Днес малкото кокетно и семейно хотелче, което гордо носи името Вида, разполага с 8 двойни стаи. Две от тях са делукс, има и един делукс апартамент с тераса. Лоби барът и терасата са сред любимите места на гостите по време на своя престой.

В хотела гостуват всякакви хора. “Шарено е”, признава Таня. Тя допълва, че посрещат много чужденци, семейства с деца, двойки и хора, които пътуват по работа.

“Във Видин се провеждат много културни инициативи. Хората съчетават приятното с полезното. Обикновено се разглежда не само Видин, но и Белоградчик. Повечето туристи преминават маршрут- Белоградчишките скалите, пещерите Венеца и Магурата, Видин – крепостта Баба Вида, историческите забележителности (Синагогата, Джамията със сърце на върха, Историческия музей Конака, Кръстата казарма и др.), корабът “Радецки” в Козлодуй. Има и друг много популярен маршрут – Дунав ултра, който е създаден специално за колоездачи”, разкрива Таня.

“Хората, които посрещат гостите на хотела ни са най-ценното. Това е персоналът ни, без които нямаше да сме това, което сме. Това е нашият екип, който не е голям, но е много сплотен. Двамата със съпруга ми също участваме във всичките дейности на хотела. Мотивирани сме и нещата се получават, а това изключително много ме радва.

Хотел Вида е дом за всички, които ценят своето време и отделят време за релакс на брега – с чаша вино в ръка, както и да се насладят на вкусната храна в ресторантите в парка.

Уют, гостоприемство и чаша ароматно кафе в лоби бара са истинска наслада за гостите на малкия семеен хотел, който предлага настаняване на следните цени: единично настаняване – 60 лева, двойна стая – 65 лева, спалня – 65 лева, делукс спалня – 80 лева, делукс апартамент – 120 лв.

Сподели публикацията