Slide
Slide

Несебър. Българските режисьори Тонислав Христов и Петко Гюлчев заснеха уникално документално риалити в Стария Несебър, научи информационна агенция BGtourism.BG от лидера на ГЕРБ в Несебър Атанас Терзиев. Кадрите ще бъдат завъртяни по финландската национална телевизия и ако бъдат одобрени, то през следващия сезон в града на ЮНЕСКО ще се заснеме пълнометражен филм. Сега лентата показва какъв живот е кипял в Несебър и Слънчев бряг през 70-те години на миналия век, както и как се е променил града 50 години по-късно.

„Това е ефективен метод как да се привличат туристи. Нашата цел е да показваме позитивната страна на българския туризъм. Благодаря на моите добри приятели, че избраха града ни и че помагат по модерен начин да привличаме туристи в нашия регион“, сподели Терзиев. Той е категоричен, че само с повече реклама, по-облекчен визов режим и подобрение на работата на институциите, би имало по-голям туристопоток към страната ни.

Терзиев посочи още, че през сезон 2020/2021 година в Несебър вече ще има изнесена структура на Висшето училище по мениджмънт във Варна, която ще обучава кадрите в туризма, а целта е след 2-3 години да получи акредитация за негов филиал. В момента се обмислят и 2-3 варианта за помощение, където студентите да трупат знания.

Сподели публикацията