Slide
Slide

Каварна. Христо Стоичков пристигна днес в Каварна със Златната топка. Най-добрият и титулуван български футболист ще се срещне на 25 юли в 18 часа с привържениците на футбола на стадион „Калиакра“, където ще представи биографичната си книга „Христо Стоичков. Историята“. Всички желаещи ще могат да се снимат за спомен с Христо Стоичков, както и да получат автограф върху биографията на Камата. Христо Стоичков ще покаже и оригиналната статуетка на Златната топка, която спечели и му бе връчена от списание „Франс футбол“ през 1994 г.

Вратите на стадиона в Каварна ще отворят точно в 17 часа. Началото точно в 18 часа ще дадат водещите обичания от всички Димитър Туджаров – Шкумбата, и популярния водещ от сутрешния блок на Дарик радио Иво Райчев. Стоичков ще бъде поздравен от децата на Каварна, които се занимават със спорт, както и от ансамбъл „Бизоне“. С инициативата легендата ни в спорта е поредното голямо име, което подкрепя кампанията „Да спортуваш е модерно“ на община Каварна. Преди това с личното си присъствие Тервел Пулев и Йордан Йовчев, както и футболистите на ЦСКА и още много спортисти, мотивираха каварненци да спортуват за здраве, за удоволствие, за нови приятелства, за успехи… Припомняме Ви, че усилията на кмета на Каварна Нина Ставрева и екипа й, бяха високо оценени от ACES Europe в Брюксел, и заслужено красивото черноморско градче бе обявено през юни тази година за носител на титлата Европейски град на спорта за 2020 година.

Каварна е един от шестте български града, където Стоичков и издателите на книгата Софтпрес, избраха да се срещне с привържениците на Камата и на футбола. С инициативата се отбелязва 25 години от Световното първенство по футбол в Съединените щати. Стоичков и компания вече бе в Панагюрище, Стара Загора и Петрич, а след Каварна ще отпътува за Плевен и Русе. Датата в Каварна бе специално избрана и символизира четвъртвековния юбилей. Входът на стадиона е безплатен, а домакините са подготвили специален подарък за присъстващите.

Сподели публикацията