Полина Карастоянова: Не можем да очакваме, че гостите на курортите ни ще си легнат в 23 часа
Полина Карастоянова: Не можем да очакваме, че гостите на курортите ни ще си легнат в 23 часа
Slide
Slide
Slide
Slide

София. „Тези туристи и гости на България, както и българските граждани, които търсят спокойствие и семейна атмосфера, могат да го намерят и ще продължават да го намират в курорта „Албена”, в курорта „Златни пясъци” и във всички затворени комплекси,  а тези които очакват повече шум и летни нощи навън – могат да отседнат в курорта „Слънчев бряг”, заяви в “Събуди се” по Нова телевизия Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм. Тя коментира темата дали ще повлияе забраната за шум на открито на туризма?

“Не можем да очакваме, че гостите на курортите ни задължително ще си легнат в 23 часа”, разкри Карастоянова.

“Важно е да се чуят солидни позиции на браншовите организации и бизнеси”, допълни Карастоянова. Според нея Слънчев бряг няма как да се превърне в семеен курорт. „Това е едно място, на което младите хора могат да се забавляват. Въпреки това там наистина има различни възможности за развитие. например, бихме подкрепили държавата при изграждане на конгресен център, който да бъде активен извън летните месеци”, коментира Карастоянова.

Строги забрани за генериране на шум и солени глоби за нарушителите предвиждат приетите през тази седмица на второ четене промени в Закона за защита от шума в околната среда. Текстовете бяха окончателно приети близо година след първото гласуване в пленарната зала. Новите глоби бяха инициирани от тогавашния вицепремиер Валери Симеонов след акции срещу шума в заведения по Черноморието.

„Предложението създаде много шум поради характера на неговото представяне. По принцип намирам за добра идеята да бъдат ограничени правилата, които се отнасят до комфорта на гражданите и това да се чувстваме по-спокойни в следобедните и късните часове. Но според нас е необходимо ясно регулиране на туристическите зони, в които правилата имат различна специфика спрямо останалите населени места”, коментира изп. директор  “Национален борд по туризъм“ Полина Карастоянова.

Уникално! Първият дигитален хотелски рецепционист обслужи първите си 300 гости (видео)

Сподели публикацията