Slide
Slide

Ако търсите неща, които да правите в Букурещ, вероятно сте попаднали на обичайните списъци, включително скитане по живописния Стар град, проучване на изоставени сгради, посещение на двореца на Парламента или излежаване в един от многото градски паркове.

Това, което вероятно не сте виждали на много от списъците, е невероятният Therme Bucuresti – най-големият уелнес център в Европа. Разполагащ с разнообразие от удивителни съоръжения, включително отопляеми вътрешни и външни басейни, тематични сауни, минерални басейни, водни пързалки, парни бани и инфрачервени процедури (всички от които са включени в входната такса за изгодни цени) – това е лесно най-добре пазената тайна в Букурещ и идеалното място за почивка по време на почивката в града. Все повече групи от София, Русе, Добрич, Велико Търново, Бургас, Пловдив и други места си подаряват уикенд в румънската столица, който съчетават с посещение в екзотичния термален комплекс с палми.
Гигантският комплекс на Therme Bucuresti е разположен на площ от 30 000 кв. М, има капацитет за 800 души и е на 20 км от Piata Romana в центъра на Букурещ и на кратко 7 минути път с кола северно от международното летище Henri Coandă в Отопени. Също така е най-голямата ботаническа градина в Румъния и има над 800 000 планове (с 1,500 палми) в комплекса, създаващ тропически зелен рай.
Има различно ценообразуване в трите различни области, като Galaxy (семейната зона) е най-евтината цена с 49 леи за 3 часа и 75 леи за цял ден за възрастни.
Всяка зона в СПА център Therme Bucuresti разполага със собствен санитарен възел, бани, душове и шкафчета. Електронната гривна съдържа номер, а това съответства на избраният от вас шкаф, който в зоните на Palm и Elysium е достатъчно голям, за да се побере чантата, обувките и якето ви.
Има и кабини за преобличане за тези, които харесват малко повече уединение – те малко объркващо имат врати от двете страни – които могат да бъдат заключени едновременно чрез издърпване на дървения рафт.
Електронната гривна, която ви е предоставена при влизане, е не само ключът на вашия шкаф, но и вашият виртуален портфейл, докато сте вътре в Therme Bucharest. От закупуване на напитки в баровете до плуване, до хапване в едно от кафенетата / баровете със сокове – или дори с увеличаване на релаксацията с един от многото възможности за масаж, предлагани от Центъра за терапия в Elysium.
Всяка област има свой собствен ресторант и входният ви билет диктува кои от тях можете да използвате. Например билет Galaxy означава, че можете да вечеряте само в района на Galaxy, но билетът Elysium ви дава достъп до всички барове и заведения за хранене във всяка зона. Цените са малко по-скъпи отколкото в града, но не са неразумни. Със салати и сандвичи около 20-25 леи, бира и вино на 10 леи, коктейли са 15-25 леи и артикули от грил между 25-35 леи.
В комплекса има три различни зони – Galaxy, The Palm и Elysium, всяка от които има свои собствени заведения за хранене и предлага различни съоръжения, атракции и процедури. Не е необходима никаква резервация за лечението, просто се появявате 5 минути преди определеното време, а различните дейности се публикуват на екраните в обекта.
The Galaxy
Перфектен за семейства, зоната The Galaxy има водни пързалки за деца от всички възрасти (дори и големите), басейн с вълни и пясъчен плаж. Налице са също мокра сауна, хималайски солариум и зона за четене, инфрачервени легла и интерактивни зони за игра, а ежедневните процедури включват глинени маски за лице и пилинг за тяло в сауната.
The Palm
Palm е първият от комплексите само за възрастни (бебета и много малки деца са разрешени) и е разположен в тропически градини със закрит и открит плувен басейн (всички с барове), минерални басейни, джакузи в басейна, дневни легла, шезлонги, тераси и е единственият район с бар със сокове. Безплатни процедури / дейности включват аква фитнес, хидро баланс, пилинг в мократа сауна, глинени маски за лице и вечерни живи DJ сетове.
Elysium
Отпуснете се на следващото ниво с достъп до 6 различни тематични сауни, инфрачервени легла, минерален басейн с плувен бар, душ кала (във формата на цвете, предназначена да освежава след сауна), зона с легла и няколко различни процедури Aufguss. Elysium се намира на нивото над Palm и вашият билет покрива входа към всички части на обекта.
Нощен живот
Настроеното осветление, музика на живо и отпуснати летни вибрации, вечер в най-големия европейски релаксиращ и уелнес център, заобиколен от орхидеи с палмови дървета и няколко бара до басейна, е идеалната дестинация.

Източник: maketimetoseetheworld

Превод Диана Михайлова, BGtourism.bg

Сподели публикацията