Кишинев. 26-ото издание на международното туристическо изложение TOURISM & TRAVEL EXPO беше официално открито днес в изложбения център Moldexpo в Кишинев. В събитието се включиха над 60 участници – държави и туристически компании от Молдова, Румъния, България и Грузия, които представят най-атрактивните туристически предложения. Изложението ще бъде отворено до 9 април.

Bgtourism.bg припомня, че България се представя с информационен щанд от 100 кв. м. Изложението се организира от Министерството на културата и туризма на Република Молдова и Конфедерацията на свободните профсъюзи в страната със съдействието на Молдовската асоциация на туристическите агенции. Изложението е отворено за професионалисти и масова публика. През периода 2020 – 2022 година не се проведе поради разпространението на епидемията от COVID-19.

Министерството на туризма покани за работа на щанда представители на националните и регионални браншови организации, туроператори и туристически агенции, работещи на молдовския пазар и през 2023 година на българския щанд ще се представят като съизложители седем туристически фирми: Теди Кам ЕООД, Самър Хоум сървисис ЕООД, TA „СОЛВЕКс”-ЕООД, Клуб Магелан ООД, ЛОТ-ТА ООД, Община Банско и Ню сън Травел ООД.

Целите на българското участие са: повишаване степента на информираност за България като страна с богати възможности за лятна и зимна почивка, с древна култура, богата на исторически и архитектурни паметници, с минерални източници и красива и съхранена природа; представяне на България като динамична дестинация, предлагаща качествен продукт на разумни цени и насърчаване на търсенето от страна на потребителите към предлаганите български туристически продукти.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA