Slide
Slide

Коледните базари вече отвориха и предлагат чудесна възможност да се насладите на празничния дух, да купите подаръци, да се стоплите с греяно вино или да хапнете коледни лакомства. Все още не е късно да отскочите до някоя европейска страна, в която да се порадвате на неповторимата атмосфера.

Държавата, която е прочута със воите цветни, светли и празнични базари, е Германия. Предлагаме ви да рагледате някои от най-хубавите! Все още има време да посетите някой от тях.

Коледен базар – Гослар

Това е един от най-красивите базари в Германия. Състои се от около 80 къщички. Не пропускайте коледната гора с 50 иглолистни дръвчета.

Базарът е отворен до 30 декември

Бароков коледен базар, Лудвигсбург

Този базар близо до Щутгард е една идилична коледна мечта в бяло. В над 175 сергии търговците предлагат не само кулинарни специалитети, но и занаятчийски стоки. Опитайте греяното вино.

Базарът е отворен до 22 декември.

Кобургски Коледен базар

Сгушен между историческата сграда на кметството и старото канцлерство, се намира романтичният Коледен пазар в Кобург. Благодарение на  дървените къщички и блестящукащите светлини тук може да изживеете цялата емоция на Коледа.

Пазарът е отворен до 23 декември.

Празничен базар, Фюсен

Този пазар е отворен само за няколо дни, но пътуването до там си заслужава. Вътрешният двор на манастира Св. Манг е осветен от коледните лампички, наоколо има много приятни места за похапване. Чудесно място за един романтичен уикенд, който може да съчетаете с посещение на замъка Нойшванщайн, който се намира наблизо.

Исторически коледен базар, Оснабрюк

113 щанда и къщички ви канят да пирувате и да се забавлявате. Приказната атмосфера привлича хиляди посетители. Отворен е до 22 декември.

Коеледен базар Дрезден

Дрезден е известен не само с коледния си сладкиш, но и с пазара си, който се предполага, че е един от най-старите в света.

Отворен е до 24 декември.

Коледен пазар, Ерфурт

Сред средновековния център на града се намира Коледният пазар на Ерфурт, който носи традиции от 1200 години назад. Най-интересното са яслите фигури в реален размер, както и Коледната пирамида, която е висока 12 метра.

Отворен е до 22 декември.

Профит

Сподели публикацията