Slide
Slide

Трофеят от благороден елен, добит на 4 октомври в местността Кьостата на ДЛС-Тервел, бе обявен за най-красив трофей на провелия се на 19 октомври в ДЛС-Росица четвърти преглед на ловни трофеи от благороден елен. В ловните райони на Тервел този вид дивеч е с невероятни генетични заложби и с огромен потенциал за развитие. Сред над 40 екземпляра добити в 15 ловни и горски стопанства от четири от държаните предприятия трофеят на ДЛС-Тервел със своята уникална корона и красота породи огромно възхищение сред присъстващите най-добри ловни специалисти от цялата страната. Напълно заслужено бе обявен за най-красив от експонираните трофеи, което бе и награда за неуморния труд на директорът на стопанството инж. Георги Ботев и колегите му.
На изложението присъстваха служители на ДЛС-Тервел, за които грижата за популацията и правилното стопанисване на този вид дивеч е не само работа, а начин на живот. Екипът на стопанството влага в работата си не само цялото си време, но и сърцето си. Хората на инж. Ботев полагат огромни грижи за дивеча, извършвайки денонощни наблюдения с цел да запазят и доразвият популацията на благороден елен на територията на стопанството.
Емоцията на всеки застанал пред този трофей е трудно да бъде описана с думи, но е доказателство за необятното и уникално богатство, с което природата е дарила ДЛС-Тервел. Поредното признание на ловните експерти е стимул за работещите в Тервел да продължат да развивават популацията на благородния елен в стопанството.

Сподели публикацията