Slide
Slide

Париж. На хотел във Версай? Възможно ли е това? От декември вече ще могат да се правят резервации за хотела Le Grand Contrôle в прочутия дом на крал Луи XVI и кралица Мария-Антоанета, който луксозната хотелиерска компания Airelles възнамерява да отвори.

Той ще започне да приема гости през пролетта на 2020 година. Хотелът няма да се намира в бижуто на Луи XIV, а в съседна сграда от XVII-XVIII век – само на няколко крачки от  кралската резиденция с Огледална зала и перфектните френски градини на Версай.

Хотелиерското дружество си партнира с френския кулинарен шеф Ален Дюкас за създаването на луксозен хотел и гурме ресторант. За дизайна на новия хотел ще се погрижи архитектът Кристоф Толемер, който ще отдаде специално внимание на френския стил от XVIII век. Целта е гостите да усетят атмосферата на разкошната епоха на крале и благородници. Имотът ще има 14 стои и големи апартаменти. Той ще разполага с уелнес център и вътрешен плувен басейн. Гледката на хотела ще бъде към терен от дворцовите градини, където са засадени различни видове дървета, както и към езерото Pièce d’Eau des Suisses, съобщават от Airelles.

Сподели публикацията