Slide
Slide

Училищата в Созопол и Черноморец, Футболен клуб Созопол, Гребен клуб, Общинска администрация и общински съветници се включиха в спортната инициатива в морския град

Созопол. За пореден път в Созопол се проведе спортно мероприятие в подкрепа на здравословния начин на живот. На 21 септември, когато отбелязахме и световния ден на мира, малки и големи облякоха спортни екипи и се включиха в крос по маршрут в стария град на Созопол. Официален старт на събитието даде кметът Тихомир Янакиев, който бе последван от служители от Общинска администрация, общински съветници и много граждани.

Община Созопол приветства всички спортни мероприятия и прави всички възможно за развитието на спорта и популяризирането му сред децата„, коментира Янакиев.

С огромен ентусиазъм се включиха и небесносините футболисти от детска юношеска школа, които бяха водени лично от техния треньор Петър Кюмюрджиев, гребците от местния клуб и техния треньор Николай Георгиев и много ученици и преподаватели от СУ „Св.св. Кирил и Методий“-Созопол и ОУ „Христо Ботев“-Черноморец. Финалът на кроса бе на емблематичния слънчев часовник, дело на почетния гражданин Иван Бахчеванов.

На алеята до яхтеното пристанище спортните активности продължиха. На обособена сцена детски танцов състав „Черноморче“ към НЧ „Димо Николов 1908″ – гр. Черноморец с ръководител Михо Михов потопиха присъстващите в неповторимата атмосфера на българския фолклор. Всеки желаещ да научи нови хороводни стъпки получи своето танцово обучение на открито. Веднага след тях започна лека табата тренировка с Цани Карафизова за всички почитатели на този вид спорт.

Идеята на тазгодишното издание на „Нестле за Живей активно!2022″ бе да провокира, колкото може повече хора да открият и танците като забавна и здравословна алтернатива да водят по-активен начин на живот и да се вдъхновят да включат танците в ежедневието си.

Акцент на събитието, което се проведе на 21.09.22 г. в Созопол, отново бяха децата, които под мотото „Нестле за по-здрави деца“ с широки  усмивки се включиха както в кроса, така и в другите спортни активности, а накрая сладко си похапнаха плодове и здравословни мюсли барчета.

Сподели публикацията