Slide
Slide

Патая. Щангистът от Добрич Юндер Бейтула донесе нов медал за България на световното първенство по вдигане на тежести  в Патая (Тайланд). Националът спечели бронзовото отличие в изтласкването, въпреки че започна да вдига от група „Б“ в категория до 81 кг. Възпитаникът на Тодор Кирчев направи безгрешно представяне с шест успешни опита: 150, 155 и 157 кг в изхвърлянето и 192, 198 и 201 кг в изтласкването, което му осигури първо място в група Б с 358 кг двубой.

„Много съм щастлив от представянето си. Бяхме планирали тези тежести и успях да се справя с тях. Често ги вдигах по време на тренировки, а сега направих това и на световното. Бях добре подготвен. Късметът също бе на моя страна по време на състезанието. Имах чувството, че днес не мога да изпусна щангата. Чувството е неописуемо. Получи се перфектно състезание„, заяви веднага след шампионата на планетата Юндер Бейтула за информационна агенция BGtourism.BG.

Четири часа по-късно на подиума се изявиха и тежкоатлетите от група „А“. Юндер се класира пети в двубоя и се окичи с бронзов медал при второто си участие на световното. С това той изпълни и целта си – място в осмицата. Шампион със световни рекорди стана китаецът Лю Ксюаджюн с двубой 378 кг.

В двубоя на кат. 73 кг Божидар Андреев достигна до бронзовото отличе в двубоя. Български щангисти се прибират от Патая утре, понеделник, с полет през Истанбул, който се очаква на Аерогара София Терминал 2 в 9.05 сутринта, съобщава сайтат на БФВТ www.wfbulgaria.com.

Последният ни участник на Световното в Тайланд е Васил Господинов, той заминава утре, понеделник, в 16 ч. с полет през Истанбул и по програма ще се състезава в група А на кат. 109 кг, която е насрочена за четвъртък от 14 ч. българско време.

Седмичен културен афиш на Община Добрич

Сподели публикацията