Slide
Slide

с. Неофит Рилски, Варна. Исторически парк се развива с бурни темпове и през летните месеци се превърна в център за международни културни и развлекателни събития!

Само през месец Юни обект номер едно за културен и развлекателен туризъм е домакин на три забележителни събития.

Латино уикенд с участието на някои от най-известните имена в България се проведе началото на месеца. По време на събитието ритмите на латино музиката, танците и духът на историята оживяваха, за да  заредят гостите със страст, енергия и чувственост!

На 18 и 19 юни Исторически парк беше домакин и на Втория международен средновековен фестивал „Ново начало“, организиран по повод третата годишнина от откриването на обекта. Фестивалните дни бяха изпълнение с богата програма – турнири, състезания и грандиозен празничен концерт с участието на ансамбъл Българе.

Все повече българи преоткриват Катар, започна записването за следващата организирана група

След броени дни културната забележителност ще бъде домакин на едно обединяващо историята и родния фолклор събитие –  “КоренЪ”. На 25.06 гостите на обекта ще се насладят на богата програма, която включва историческа демонстрация на военно дело, обичаи и обреди от Древна Тракия и Ранносредновековна България; концерт–спектакъл изпълнен от ПФА „Добруджа” с главен худ. р-л: Стоян Господинов и диригент: маестро Живко Желев, представление на представителна фолклорна танцова студия „Добруджа” /деца/ и историческо всенародно веселие с виртуозните музиканти от орк. Приятели Фолк и DJ Joy. Организаторите обещават най-голямото и най-пъстро хоро на прелестния тракийски площад и едно историческо изживяване за всички гости. Пълна програма и резервации за събитието може да намерите тук: https://ipark.bg/bg-BG/Events/Details/100/korena

От туристическата забележителност предупреждават да очакваме вълна от събития и през следващите месеци. Едно от тях е на 16-17 юли 2022 г. – Фестивал на билките „Чиста природа, богатство от билки“

На 30 и 31 юли 2022 г. Исторически парк ще бъде домакин на Първия международен античен фестивал ,,ОДРЮЗА – Люлката на хилядата градове‘‘, посветен на тракийската цивилизация и държавната традиция на Одриското царство.

Фестивал на традиционните храни очаква всички любители на вкусната и здравословна храна през август. Национален детски и младежки театрален фестивал „Заветът на българите“ ще се проведе от 9 до 11 септември 2022 година в Исторически парк.

През летните месеци ще бъде осигурен и транспорт от близките курорти, съобщават от туристическата забележителност.

Сподели публикацията