Slide
Slide

Чепеларе/Пампорово. В първия от серията почивни дни се очаква трафикът към община Чепеларе да бъде натоварен. Много български туристи са избрали да отбележат Великден сред красотата на Родопите.

Антон Анастасов – собственик на хотел „Камелия“ в Пампорово, ще посрещне близо 200 туристи от София, Пловдив и Варна. Гостите ще имат възможност да се отдадат на СПА удоволствия в хотела, на кулинарните изкушения в ресторанта и на много други забавления, които комплексът традиционно предлага.

Туристите ще могат да направят разходки до красивото планинско градче Чепеларе, където домакините са оформили кътове с красива украса за снимки за спомен.

Те се намират на площад „Олимпийски“, пред Музейната сбирка на ските и ски спорта и Паметника на загиналите във войните чепеларци – Малката Шипка.

Чепеларе получи знамето си за Европейски град на спорта за 2022 г.

В зимната столицата на България, с единствената ни олимпийска шампионка – Екатерина Дафовска, и със стотици спортисти, които са постигнали големи успехи, са създали два трона от ски, на които туристите могат да запечатат своя престой в Чепеларе и да се похвалят със снимките си на приятелите в социалните мрежи.

Много хотели са подготвили Великденски менюта, които ще затвърдят не само гостоприемството на красивия край, но и на традициите, които се съхраняват. Пред Bgtourism.bg те споделиха, че основно туристите ще се настанят днес и ще си тръгнат в понеделник. Не малка част от туристите са резервирали и къщи за гости в региона, пред които се разкриват магични панорамни гледки. Чепеларе е сред любимите места за сънародниците ни и заради спокойствието и чист въздух.

В цялата страна днес се очаква сериозен трафик. Такъв ще има към туристическите дестинации Сандански, Банско, Велинград, Кранево, Балчик, към морските ни курорти Албена, Златни пясъци и Слънчев бряг, както и към други любими места на българските туристи.

Тези, които са избрали да прекарат почивните си дни в Гърция, трябва да имат зелен сертификат за ваксинация, преболедуване, отрицателен PCR тест, който е валиден 72 часа или бърз тест със срок на годност 24 часа. Здравните власти в Гърция си запазват правото на случаен принцип да тестват влизащите в страната.

Сподели публикацията