Благородни елени ще бъдат разселени в ДЛС-Тервел
Благородни елени ще бъдат разселени в ДЛС-Тервел
Slide
Slide
Slide
Slide

Тервел. Благородни елени ще бъдат разселени в ДЛС-Тервел. Очаква се това да стане през февруари, а елените ще бъдат уловени в края на тази седмица в ДЛС Паламара и след карантинен период ще бъдат транспортирани до три стопанства в Североизтока. За втора поредна година в ДЛС-Тервел се извършва разселване на този вид дивеч, с което се цели не само увеличаване на числеността, но и подобряване на генофонда.

Ръководството на ДЛС Тервел работи за поддържане и увеличаване  на запасите от едър дивеч в стопанството. Показателен е отстрела на уникални индивиди на благороден елен и елен лопатар през последните години, което е доказателство за  отлично ниво на трофейно зрелите животни в стопанството.

През тази година в ДЛС-Тервел бяха разселени  8 млади лопатарчета, доставени от ДЛС-Студен кладенец и 20 броя диви зайци. Разселването на дивеч е едно от ловностопанските мероприятия, което се превръща в трайна политика на стопанството и чрез което ръководството на СИДП цели да възстанови запасите от дивеч в районите, в които те не са достигнали нормалните нива.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията