Slide
Slide

Добрич. Голямото завръщане за Коледните и Новогодишни празници започна. Още в обедните часове днес по булевардите на Добрич се усети големия наплив на автомобили в областния град. По традиция в навечерието на Коледа студентите се прибират при своите близки, както и добричлии, които работят и живеят в чужбина. Традиционните предпразнични задръствания днес образуваха големи колони от автомобили по булевардите Трети март, Добруджа и Русия. В центъра например, разстояния, които в обичаен трафик се взимат за 10 минути, днес отнемаха на водачите по 45 минути. В централните части на града липсваха места за паркиране, някои от шофьорите паркираха неправомерно своите автомобили на пешеходните пътеки.


До Коледа остават точно четири дни. Официални работни дни са 27 декември (Стефановден) и 28 декември – четвъртък и петък – дни, които много хора са взели като отпуск и сливат с Нова година. 31 декември също е работен ден, но само за някои. Учениците са във ваканция до 2 януари, включително. Така че реално традиционният ритъм на живот трябва да се възстанови на 3 януари, четвъртък.
С всеки изминал час значително се увеличава броя на завръщащите се коли в Добрич, като се очаква пика да бъде на 22 и 23 декември.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията