Банско. Слънчев часовник поставиха в Банско. Той е произведение на изкуството, дело на „Айрън Брадърс”, и бе монтиран в началото на улица „Гоце Делчев”. Ще бъде още една притегателна точка за туристите и още една локация за красиви снимки за социалните медии. “Слънчевият часовник е първият голям уред на човечеството и първи в списъка на Великите изобретения. С колкото и модерни възможности да узнаем часа да разполагаме в днешни дни, слънцето си остава най-точният ни ориентир. Радвам се, че новоизградената пешеходна зона се превърна в емблема на града ни и еталон за оформяне на градски пространства”, сподели кметът Георги Икономов.

Проектът бе одобрен от общинския съвет в Банско и е на стойност 9900 лева. С последни щрихи с бронзова патина Радослав Сарафов подчерта името на Банско и цифрите на часовника, а цялата група си пожела повече слънчеви дни в „крак с времето”.

“Дано имаме много слънчеви дни през настъпващата есен. Когато в някой от тях минете покрай часовника, вижте не само часа, но и бронзовия надпис „Банско“ и красивите, майсторски изработени цифри!”, добави кметът.