Slide
Slide

Албена. На 24 май в Албена ще заработи училище по плуване. Треньорите ще бъдат от Grand Swimming Trainers – с доказан опит и много международни отличия зад гърба си. Занятията ще се провеждат на 4 басейна: „Маритим Парадайс Блу“, „Фламинго Гранд“, „Ралица“ и „Калиакра маре“. Плувното училище ще работи през цялата година, като в есенно-зимния сезон ще се използва реновираният закрит закрит басейн на хотел „Добруджа“.

„Нашата мисия е да помогнем на децата да станат по-здрави, по-силни, по-умни и силни емоции, чрез плувни упражнения“ твърдят професионалните треньори, които ще обучават гостите на Албена.

Доказани, одобрени и всеотдайни професионалисти с дългогодишен опит в плувни техники на преподаване, водна гимнастика, гръбначния превенция кривина, обща физическа подготовка на възрастни и деца, както и конкурентна подготовка плуване ще тренират ентусиастите да се докоснат до водните спортове. Сред треньорите са: Никола Арбалиев – многократен републикански шампион по модерен петобой и кандидат за майстор на спорта; Стефи Красимирова – кандидат-майстор на спорта плуване и треньор с повече от 20-годишен опит; Янко Желязков и Живко Георгиев – опитни спасители и фитнес инструктори, с практика в България и чужбина.

Тренировките ще бъдат индивидуални или групови, като сложността ще бъде съобразена с нивото на участниците във всяка група. Те ще се провеждат по график в зависимост от интереса и натовареността на съответния басейн. Часове могат да се запазват на рецепциите на всички хотели, като цените започват от 30 лв. за групови и 60 лв. за индивидуални тренировки. В края на всеки курс, участниците ще получават сертификати за преминато ниво, като са предвидени 6 категории в зависимост от сложността на изучените техники.

Откриването на училище по плуване е част от инициативите, свързани с годината, в която ваканционно селище Албена е Европейски курорт на спорта. В календара от спортни събития на комплекса са включени много професионални и непрофесионални състезания, турнири и тренировъчни лагери.

Сподели публикацията