София. Министър Христо Проданов проведе работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Пакистан в София, Н. Пр. г-жа Мариам Афтаб. Основен акцент на срещата бе сключването на Меморандум за разбирателство между Министерството на туризма на Република България и Пакистанската корпорация за развитие на туризма, очертаващ основните насоки на бъдещото сътрудничество в сектора между двете страни.

„Бих искал да отправя благодарности към посолството на Пакистан, както и по отношение на Вашата лична ангажираност за осъществяването на тази инициатива. Смятам, че има потенциал за развитие на двустранните ни отношения в туризма. По дипломатически канали в най-скоро време ще изпратим становище по предоставения ни документ“. Това каза министър Проданов и допълни, че наскоро се отбелязаха 55 години от установяването на дипломатически отношения между България и Пакистан и това може да се използва като добра основа за бъдещо сътрудничество между държавите.

От своя страна посланик Мариам Афтаб благодари за срещата и подчерта, че Пакистан привлича чужди туристи с разнообразни възможности за туризъм като привлекателни плажни ивици и планини, известна е и като дестинация за алпинизъм.  По време на срещата бяха обсъдени и възможностите, които двете държави имат да се рекламират взаимно като наследници на древни култури.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA