Илин Димитров, снимка bTV
Slide
Slide
Вал дьо Лоар, Франция. Председателят на Комисията по туризъм д-р Илин Димитров участва в Конференция на председателите на комисии на парламентите на 27-те държави членки на Европейския парламент относно Eвропейските политики в полза на гражданите.
Темите на форума са:
Общата селскостопанска политика на ЕС (ОСП), регионални фондове и устойчив туризъм в новия контекст на Зеления пакт. Конференцията е част от парламентарното измерение на френското председателство на Съвета на Европейския съюз и се провежда в периода 20-21 март 2022 във Вал дьо Лоар, под домакинството на Националното събрание на Франция.
Днес е основният ден, отреден за работа и дискусии.
Заедно с Илин Димитров във форума участва и Пламен Абровски – председател на Комисията по земеделието, храните и горите в Народното събрание на Република България.
В рамките на сесията, посветена на устойчивия туризъм в новия контекст на Зеления пакт, председателят д-р Илин Димитров ще направи изказване и ще потърси подкрепа сред европейските си колеги, за да бъде блокирано увеличаването на стойността на керосина и био горивата.
Ако това не се случи и предложението не бъде блокирано, след 2 години вътрешните полети за ЕС ще са с двойна цена, което ще означава фалити за много авиопревозвачи и неконкурентоспособно положение спрямо сектора в страните извън съюза – спрямо държави като Турция, държавите в Африка, както и други играчи в авиотранспортния сектор.
Сподели публикацията