Безплатни прожекции на новия петсериен филм „Съ нами Богъ“ в Двореца – Балчик
Безплатни прожекции на новия петсериен филм „Съ нами Богъ“ в Двореца – Балчик
Slide
Slide
Slide
Slide

Балчик. Съ Нами Богъ (Deus Nobiscum) – петсерийна пълнометражна поредица за непознатата история на Европа, в която са вплетени архивни кадри от  Двореца в Балчик!

Заснета в над 15 европейски държави, в над 35 града и в някои от най-знаковите дворци на Европа!

Уникални кино и фотоархиви, блясъкът на Стария континент отвътре така, както само монарсите са го виждали. Разказ за коварства, достойнство, интриги, любови, себеотрицание и саможертва. Владетелите на Третото Българско царство ще са най-близки роднини на руските императори, британските, френските, италианските крале. Всички те ще сключват съюзи и бракове, ще спорят и воюват помежду си. За да сe превърне Европа в това, което е днес.

От Лондон до Санкт Петербург, от Версай до Виена,от Вроцлав до Киев, от Берлин до Москва,  от Ватикана до островите на Гърция и Константинопол. През тези места минава историята и на Третата Българска държава.

Разказ за седемдесетте най-драматични години за Стария континент /1878 – 1948г/. Блясъкът на царствата ще бъде потъмнен от много кръв. Монарсите ще изкупуват грехопадение с библейски размери.

Преди прожекциите продуцентът и режисьор на филма Степан Поляков ще се срещне с публиката. В ексклузивно онлайн включване Митко Щерев, който сътворява музиката към документалната поредица, ще поздрави почитателите си. Всеки който, желае ще има възможност да закупи дискове с автограф на изключителния композитор.

 

23 февруари /събота/, Каменна зала
15:30ч

Входът е СВОБОДЕН!

Сподели публикацията