Slide
Slide

Бургас. Огромен е интересът към къщите за гости в Странджа за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Местата за настаняване са заети отдавна, съобщи за информационна агенция BGtourism.BG директорът на природния парк „Странджа“ Румяна Цвяткова. По думите й българинът започва вече да планира от далеч своите празници и това улеснява както домакините така и гостите.

Архитектурният резерват с. Бръшлян по традиция е най-желаното и посещавано село. Към настоящия момент е заета цялата налична база от легла за празниците. Над 120 човека ще прекарат почивните си дни в селото и неговите околности. Всяка къща за гости предоставя на своите гости и обособени кухни и трапезарии, в които да си приготвят  храната за празничната трапеза сами.

Разбира се, в по малък мащаб, но и други населени места на територията на ПП „Странджа” предоставят места за настаняване. Селата Граматиково, Кости, Българи и Сливарово също привличат природолюбители и хора изморени от динамиката и стреса на големите градове. Всяко едно малко селце има своето обаяние. Паркът е готов и всички хора в Странджа са готови да посрещнат гостите и туристите, както за Нова година, така и за Коледните празници.

Цените, които в момента са актуални в къщите за гости на територията на природния парк варират от 30 до 45 лева на легло за нощувка.

Поради прогнозата за хубаво време от ръководството на парка очакват посетителите на къщите за гости да се възползват от близостта на някои екомаршрути. Най-предпочитаният маршрут е до село Младежко, изворите на река Младежка, където има барбекю и условия за пикник. Параклисите също се радват на интерес по празниците.  Във връзка с честването на 25-годишния юбилей на ПП „Странджа”, дирекцията на най-голямата в страната ни защитена територия предоставя на любителите на природата възможност да осиновят туристически, еко, вело маршрути или паркова инфраструктура. Вече се радваме на реални осиновители и на интерес към тази инициатива.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията