Slide
Slide

Бургас. Санкции за над 180 хиляди лева са наложени на стопани на плажове през сезона, съобщи в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова. Глобите са били основно на 13 ивици и те са свързани с по-малък брой спасители, недооборудвани медицински пунктове, както и допълнителни преместваеми обекти извън одобрената схема. В област Бургас 87 морски плажа са отдадени на концесия или под наем. Нарушенията като цяло са по-малко спрямо миналата година и се надявам и тази тенденция да продължи и следващата година, информира министър Ангелкова. По данните на ресорните контролни органи всички проби за чистотата на водата са показали, че тя е с отлично качество. На база на сигналите, които сме получавали, са извършени проверки на редица хотели в комплексите Елените, Равда и Слънчев бряг, съобщи още министър Ангелкова, като уточни, че повторните инспекции са показали, че нередностите са своевременно отстранени. В случаите, в които няма отстраняване на нередностите, са съставени актове и наложени съответните глоби.

Станахме за смях пред туристите! Цяло лято Министерството на туризма не направи нищо на опасен плаж (снимки + видео)

Това, което забелязваме като тенденция от отчетите на контролните органи, е, че нарушенията по Южното Черноморие са намалели, добави Ангелкова. Спазват се изискванията абсолютно всички преместваеми обекти да бъдат заустени, съблюдават се основните изисквания към местата за настаняване, отчита се и спад на престъпленията като кражби в курортите.
В област Бургас се наблюдава сериозен ръст на пренощувалите българи в местата за настаняване с 10 и повече легла, като той достига над 15 на сто, каза министърът. Тя посочи, че курортът Слънчев бряг води класацията по брой на нощувките и туристите, като той създава и 20% от приходите от туризъм.

Министерството проспа как летовници вдигнаха румънско селище на плажа в защитена зона край Шабла

Сподели публикацията