Slide
Slide

София. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие министъра на външните работи на Хашемитското кралство Йордания Айман Сафади, с когото обсъдиха възможностите за обмяна на опит и сътрудничество в борбата с радикализма.

Розово фламинго завладя езеро край Бургас (снимки и видео)

Двамата събеседници обсъдиха и бъдещото развитие на търговските и икономически отношения между двете страни. Министър Захариева изтъкна, че предстои първо заседание на Смесената комисия за икономическо сътрудничество в началото на следващата година, придружено от бизнес форум. Тя открои туризма, високите технологии, фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост като приоритетни сфери за развитие. Министър Сафади заяви, че и от страна на Йордания има желание за засилване на връзките в областта на икономиката, като подчерта потенциала на сфери като туризма и високите технологии, които ще спомогнат за допълнително сближаване в бъдеще.

Хотел на Миконос или Санторини за 60 лева на вечер? Друг път! КЗП вече се занимава с рекламата на Trivago

В рамките на срещата двамата министри подписаха споразумение, с което отпадат визите за посещения с дипломатически и служебни паспортни на гражданите на двете страни. То ще улесни контактите между външните министерства и държавните администрации и ще съдейства за активизиране на двустранните ни отношения.

Сподели публикацията