Slide
Slide

Слънчев бряг. Постепенно започнаха да отварят нощните барове и дискотеки по Южното Черноморие, дни след като падна забраната за тяхното функциониране, съобщава кореспондентът на bgtourism.bg Давид Сукнаров. Заведенията, повечето от които, отвориха за пръв път след пандемията снощи, не останаха празни. Мерките обаче бяха завишени.

„На първо място дезинфектанти, почистване на масите периодично. За нас най-важно е здравето на хората“, заяви Димитър Трифонов, който е управител на дискотека в Поморие.

В неговото заведения се дезинфекцират плотовете на бара и масите на клиентите на всеки половин час, а персоналът носи маски.

„Мерките ни повлияха много зле, цялата пандемия и цялата обстановка. Мисля, че това лято, ако излезем на нула ще е добре“, допълни Трифонов.

Друго условие, при което нощните заведения могат да функционират, е само 50% от капацитета на бара или дискотеката да бъде запълнен. Също така трябва да има и метър и половина между масите.

В Бургас нощните дискотеки, които вече отвориха врати са две. Също толкова са и в най-големия ни курорт Слънчев бряг. Посетителите споделят, че не се притесняват нито от мерките, нито от заразата.

Текст и снимки Давид Сукнаров

Kореспондент на bgtourism.bg

Сподели публикацията