Край Балчик отстреляха муфлон с дължина на рогата 95,2 сантиметра
Край Балчик отстреляха муфлон с дължина на рогата 95,2 сантиметра
Slide
Slide
Slide
Slide

Балчик. Муфлон с дължина на рогата 95,2 сантиметра и 217,9 точки по системата CIC беше отстрелян през почивните дни в ДЛС-Балчик. Животното е отстреляно от български ловец, който заедно с красивия трофей ще получи и златен медал. Според ловните специалисти в стопанството животното е десет годишно, много добър екземпляр, с изключително симетрични рога.
Все повече българи се интересуват от лов на муфлони. През тази година от ДЛС-Балчик могат да предложат поне още две животни с показатели като на отстреляното в края на миналата седмица. Вече има запитвания, така че скоро стопанството може да подобри някой от собствените си рекорди.


През 2015г. и 2016г. в териториалното поделение бяха отстреляни два муфлона оценени по системата CIC съответно с 226,9 точки и 235 точки. В националната класация за муфлон двете животни са на второ и пето място. Националният рекорд за този вид е от 1986 г., като животното е отстреляно от Тодор Живков в ДЛС-Воден.
Смятаме след 2-3 години да атакуваме националния рекорд. Въпрос на време е муфлон отгледан в нашето стопанство да оглави класацията и рекорда на бившия първи да бъде подобрен, коментира директорът на ДЛС-Балчик инж. Калинка Тодорова.

Сподели публикацията