Slide
Slide

ДО 2030 Г. КОМПАНИЯТА ЩЕ РАЗПОЛАГА С 500 САМОЛЕТА И ЩЕ НАМАЛИ ЕМИСИИТЕ СИ НА CO2 С ОЩЕ 25%

София. Wizz Air обяви, че ѝ предстои закупуването на 75 нови самолета Airbus A321neo. Компанията е уведомила Airbus, че възнамерява да упражни правата си за покупка на новите ефективни и модерни самолети спрямо споразумението, което те имат.

75-те допълнителни самолета A321neo се очаква да бъдат доставени през 2028-29 г.* Придобиването им е в основата на амбициозната цел на Wizz Air да утрои размера на своята флотилия и до края на десетилетието да разполага с 500 самолета. Моделът A321neo включва най-новите технологии в авиацията и ще помогне на авиокомпанията да укрепи позицията си на една от най-устойчивите нискотарифни авиокомпании. Сред значителните му предимства за околната среда са намаляване на шумовия отпечатък с близо 50%, на разхода на гориво с 20% и емисиите на азотен оксид с 50%.

Към момента Wizz Air разполага с флотилия от 165 ултрамодерни и ефективни самолета Airbus. Wizz Air управлява една от най-младите флотилии за къси разстояния в света, предлагайки на клиентите ненадминато изживяване при пътуване, като същевременно минимизира въглеродните емисии.

Сериозно увеличение на пътниците на хърватските летища през тази година

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, коментира: „Комбинацията от ултраниските разходи на Wizz Air и водещия на пазара самолет Airbus A321neo са силна предпоставка за бъдещия растеж на Wizz Air през следващото десетилетие, докато ние допълнително укрепваме позицията си като една от най-устойчивите авиокомпании в света. Ние сме на път да станем авиокомпания от 500 самолета до края на десетилетието. Заедно с това изпълняваме ангажимента си да намалим емисии ни на CO2 с 25% до 2030 г.“

*Датите за доставка на 75-те самолета са предмет на споразумение между Wizz Air и Airbus и ще подлежат на одобрение от акционерите на Wizz Air като сделка от клас 1 съгласно правилата за листване на Financial Conduct Authority.

Сподели публикацията