Снимка РИМ Велико Търново

Велико Търново. Екскурзоводски тур „По стъпките на българската държавност” ще е част от акцентите в програмата на Велико Търново, посветена на 114 години от обявяване на Независимостта на България.

На 22 септември, четвъртък, Регионален исторически музей-Велико Търново кани жителите и гостите на старата столица на тематичен безплатен пешеходен тур „По стъпките на българската държавност“, посветен на 114 години от обявяване на Независимостта на България.
Екскурзоводската обиколка, придружена с беседи, ще е по историческите места, свързани с българската държавност и обявяването на Независимостта в квартал „Асенов“ и на крепостта Царевец.
Началото е в 10,00 ч. от църквата-музей „Св. Димитър Солунски”. Маршрутът ще мине през църквите-музеи „Св. 40 мъченици“ и „“Св.св. Петър и Павел”, малката порта на Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ и ще приключи на паметника-пирамида на крепостта.
Желаещите могат да се включат в пешеходния тур на всеки етап.
По повод годишнината на 22 септември отворени за безплатни посещения до 12,00 ч. ще са църква-музей „Св. 40 мъченици“ и крепост Царевец.
Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA