Slide
Slide
Анкара. В Турция се проведе среща по инициатива на посланика ни Ангел Чолаков с Мурат Орхан – генерален директор на турската фериботна компания „IDO Istanbul Fast Ferries“ /IDO/, която осъществява морския транспорт на Истанбулската Голяма Община. Двамата обсъдиха  възможността за реализиране на проекта за редовна пътническа линия по море между Бургас и Истанбул.
Двете страни се обединиха около тезата, че подобна морска линия би била важна предпоставка за стимулиране на туризма между двете страни, в сегмента иновативни форми с по-висока атрактивност и добавена стойност. Предстои изготвяне на конкретен актуализиран анализ на икономическата рентабилност на проекта, потенциалната честота на линията и възможните опции за седмично разписание.

Това е поредната среща между България и Турция, на която се поставя темата за осъществяване на фериботна връзка между Бургас и Истанбул, която ще съкрати пътуването между двата града и ще спести задръстванията на граничните пунктове. Директна самолетна връзка до Истанбул в момента има от София и Варна. Морска връзка между Бургас и мегаполиса с високоскоростен кораб може да свърже двата града с пътуване в рамките на 3 часа.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram,  LinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията