Slide
Slide

Авиокомпанията регистрира впечатляващ ръст от 179% на годишна база

София. Wizz Air, най-бързо разрастващата се и най-устойчивата ултра нискотарифна авиокомпания в Европа, регистра изключително високи резултати за юни – рекордните 4.34 милиона превозени пътници за месеца. Това представлява 179% увеличение в сравнение с юни 2021 г.

През последните 12 месеца Wizz Air бързо разшири разнообразната си мрежа, добавяйки 200 нови маршрута до 126 дестинации в цяла Европа и извън нея, което несъмнено допринася за успеха.

Следвайки амбицията си за поддържане на непрекъснат растеж, Wizz Air прие доставки на 27 ултрамодерни и ефективни самолета Airbus през изминалата година. Включвайки най-новите технологии, флотилията от самолети Airbus на Wizz Air е неразделен елемент от стратегията за устойчивост на авиокомпанията и нейните цели за намаляване на емисиите на CO2 с 25% на пътник-километър до 2030 г. По-рано тази година Wizz Air също подписа меморандум за разбирателство с Airbus за проучване потенциала за експлоатация на самолети, задвижвани с водород.

Дългогодишното партньорство с Airbus и активните поръчки на нови самолети са в основата на плана на Wizz Air да има 500 самолета до края на десетилетието. В момента активните поръчки се състоят от 13 самолета A320neo, 255 самолета A321neo и 47 самолета A321XLR, плюс допълнителна поръчка за 15 броя A321neo и права за закупуване на 75 броя A321neo, представляващи общо 411 самолета.

Жужа Трубек, мениджър Корпоративни комуникации в Wizz Air, каза: „Горди сме, че превозихме рекорден брой пътници до техните дестинации през юни. Въпреки добре документираните предизвикателства, пред които е изправена туристическата индустрия, ние постигнахме значителен ръст през изминалата година, като поставихме основите за продължаващ растеж през следващото десетилетие. Нашата активна поръчка от над 400 самолета Airbus е решаваща за компанията, тъй като те предлагат най-ниския екологичен отпечатък на пътник и са в основата на нашата амбициозна стратегия WIZZ500. Бихме искали да благодарим на нашите лоялни клиенти, че продължават да избират Wizz Air заради изгодните цени, разнообразната мрежа от маршрути, младата и зелена флотилия и страхотното обслужване на борда.“

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA