Slide
Slide

София. „Дано в бъдеще все повече млади хора да избират сферата на туризма за своето развитие, тъй като добре подготвените професионалисти допринасят за подобряването на услугите и привличането на все повече туристи“. Това заяви зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева по време на връчването на дипломите за придобиване на академични длъжности, научни степени и дипломите за висше образование на випуск 2021/2022 г. на Лесотехническия университет.

Проф. Модева поздрави от името на министър Христо Проданов присъстващите и подчерта, че университетът е водещ у нас в подготовката на висококвалифицирани специалисти в различни профили и се e доказало като предпочитано висше учебно заведение.

Зам-министър Модева добави, че е чест за Лесотехническия университет и висока отговорност да подготвя кадри и в сектор туризъм. „Уверявам Ви, че Министерството на туризма ще продължава да подкрепя академичната общност и бъдещите студенти, избрали туризма за своя професия и призвание, така че страната ни да се популяризира като сигурна и интересна дестинация, предлагаща качествен туристически продукт“, посочи проф. Модева.

В заключение зам.-министърът заяви, че пряката връзка между бизнеса, държавата и образованието са важна основа за професионалната реализация не само на младите хора, но и на всички в нашата страна, защото касае развитието на икономиката.

Сподели публикацията