Slide
Slide

София. СДС излезе с официална позиция във връзка с информацията, която излезе в местни медии, че кметът на Добрич Йордан Йорданов е отрекъл изнесената информация от синята партия, че е станал член на СДС.

„Много се радвам, че СДС са ме припознали като един от тях, защото ние винаги сме имали много добро партньорство“. С тези думи кметът на Добрич Йордан Йорданов коментира пред Добрич Онлайн публикуваната в сряда информация на страницата на СДС в интернет, че той е станал техен член. Член съм на ДБГ и благодаря за подкрепата на СДС, заяви градоначалникът на Добрич.
Ето и официалната позиция днес на СДС:

С изненада прочетохме, че кметът на Добрич се отрича от заявеното в сряда, 17 април желание, да стане член на СДС. Още повече, че инициативата за разговори в посока присъединяване на Йордан Йорданов към СДС, които се водят от няколко месеца, беше негова.

Йордан Йорданов присъства в морската столица на среща на актива на СДС от областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище с кандидатите на партията за евродепутати.

На пресконференцията, в която г-н Йордан Йорданов също участваше, в присъствието на регионални и кореспонденти на централни медии, председателят на СДС обяви желанието на кмета на Добрич да стане член на партията, което последният не опроверга в своето изявление пред медиите на същата пресконференция, непосредствено след изказването на председателя на СДС.

Смяната на позицията на г-н Йорданов след по-малко от 24 часа, ни разколебава сериозно в нашето убеждение, че той е последователен и принципен политик. СДС вече два пъти декларира подкрепа за него на предстоящите местни избори. Мотивите ни за тази подкрепа бяха, че той е избран от Реформаторския блок, в който ядрото бяха партии – членове на ЕНП и това политическо семейство трябва да има своите представители и в местната власт – още повече, че бившите ни партньори от РБ – ДСБ и ДБГ, не се отзоваха на призива на Жозеф Дол за единство и се отдалечиха от формата ЕНП. В тази ситуация, ние приехме като напълно естествено желанието на Йордан Йорданов да се присъедини към най-старата партия-член на ЕНП, която остана последователна и вярна на политическите си принципи.

СДС няма нужда от подкрепата на кмета на Добрич, но кметът на Добрич има нужда от подкрепата на СДС. Очевидно е обаче, че той още не е готов за нея.

Не разбираме отказа от довчерашното му желание да стане член на СДС, но уважаваме решението му да остане в ДБГ. Пожелаваме му успех на местните избори през есента, с подкрепата на неговата партия.

Сподели публикацията