Slide
Slide

Стара Загора. Над 400 деца ще участват в Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница“. Той ще се проведе за седемнадесети път на 21 април от 10.00 часа в парк „Пети октомври“.

В продължение на повече от два часа на откритата сцена ще се изявят деца от 9 детски градини, 5 училища, 5 читалища, както и възпитаници на Центъра за подкрепа за личностно развитие към Община Стара Загора.

В пъстрия пролетен празник ще вземат участие както състави, така и индивидуални изпълнители, представящи красотата и уникалността на българския фолклор чрез песни, обичаи, приказки, танци и др. По статут той няма конкурсен характер, а целта му е приобщаване на децата към народните ценности.

Като съпътстваща проява организаторите – НЧ „Развитие 1878“ с. Дълбоки и Община Стара Загора са предвидили и пленер по рисуване с преподаватели от Центъра за подкрепа за личностно развитие, в който могат да се включат всички желаещи малчугани, които да споделят с белия лист хартия своите най-пъстри мечти и да дадат воля на своето въображение.

Сподели публикацията