снимки БОК
Slide
Slide

София. „В последните 3 години инвестирахме повече от 5 милиона лева в спортната база на Албена, което нарежда курорта сред елитните спортни селища в Европа с възможност за практикуване на повече от 40 спорта за хора от всички възрасти. Тази година като Европейски курорт на спорта имаме над 100 спортни събития и активности. Сред тях и 5 европейски първенства – по футбол за девойки, петанк, тенис на корт за железничари, хокей на трева за юноши и тенис на маса, както и др.“, заяви на пресконференция в София Димитър Тачев – зам.-директор Маркетинг и продажби в Албена АД.

„Подготвяме и две знакови събития. От 21 до 23 юни организираме Фестивал по аеробика с участието на холивудската звезда и създател на Тае Бо прочутия Били Бланкс, а през септември сме поканили петима топ тенисисти на континента за демонстративни мачове в Седмицата на звездите в тениса, сред които Карол Кучера“, каза Ервин Линдбихлер – завеждащ сектор Спортни дейности и забавления към Албена АД.

Курортът подготвя и първенство с една от най-известните футболни школи в Германия, намираща се в град Бохум.
На срещата с медиите присъства и Троян Радулов – старши треньор на националния отбор по футбол за девойки до 17 години, който коментира предстоящия европейски шампионат, който предстои през май в курорта. На срещата с медиите бе обявен календарът със спортни активности за 2019 г., а  Анатоли Илиев – член на УС на ACES Europe обяви мотивите за избирането на Албена за Европейски курорт на спорта.

Сподели публикацията