Slide
Slide

Велинград. Напълно обновения петзвезден СПА ХОТЕЛ RICH във Велинград получи заслужено отличие за „НАЙ-ДОБЪР СПА ХОТЕЛ РАБОТЕЩ НА РУСКИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ ПАЗАР ЗА 2019“ от РУСКИЯ  СЪЮЗ НА ТУРИСТИЧЕСКАТА ИНДУСТРИЯ. Руския съюз на туристическата индустрия е най-голямата браншова асоциация в Централна и Източна Европа, в която членуват над 3000 предприятия от сферата на туризма – туроператори, хотели, санаториуми, транспортни компании, застрахователи, IT компании, учебни заведения и обществени организации.

Тази година церемония по награждаването се състоя на 4 октомври, по време на международното туристическо изложение EXPOTRAVEL-2019 в Екатеринбург, Русия, съобщава сайтът “Велинград и Западни Родопи”. Извънредния и пълномощен посланик на Република България в Руската Федерация Атанас Кръстин, Председателя на Уралската асоциация на туризма Михаил Малцев и Мис Екатеринбург Виктория Вершинина наградиха собственика на НАЙ-ДОБРИЯ СПА ХОТЕЛ РАБОТЕЩ НА РУСКИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ ПАЗАР ЗА 2019 – Златко Златанов.

Г-н Златанов коментира: „За нас е изключителна чест да бъдем отличени за „Най-добър спа  хотел работещ на руския пазар“. Това международно признание е изключително ценно, защото отразява оценката на нашите гости за напълно обновения ни комплекс. Радваме се, че сме успели да впечатлим РУСКИЯ СЪЮЗ НА ТУРИСТИЧЕСКАТА ИНДУСТРИЯ и благодарим за гласуваното доверие. Наградата ни също така допринася за популяризирането на Велинград не само като СПА столица на Балканите, но и като обичана от руските туристи спа дестинация.“

СПА ХОТЕЛ RICH е бутиков хотел и е безспорен лидер в спа и уелнес туризма в нашата страна. Намира в центъра на Велинград, в парк с фонтани и приказни шатри, сред вековни борови дървета. Комплексът е разположен върху силно енергийно поле, което се чувства още при влизане. В непосредствена близост се намират четири от най-големите минерални извори във Велинград.

През 2005г. СПА ХОТЕЛ RICH печели приз от БХРА за СПА хотел N:1 на България. През 2006 г. става N:1 в класацията на списание „Туризъм и отдих“. Балканския алианс на хотелските асоциации отличи СПА ХОТЕЛ RICH за „Най-добър 5-звезден бутиков СПА хотел на Балканите за 2018-2019 година“

SPA центърът на хотел RICH е един от най-стилните и модерно оборудвани в България и предлага най-добрата грижа за тялото и душата сред вълшебството на природата и изискан лукс. Той бе напълно обновен само преди няколко месеца и предлага уникални за страната термални съоръжения – топило с минерална вода със съдържание на метасилициева киселина, топило с морска вода обогатена с магнезиеви соли, топило с минерална вода със съдържание на сероводород и сяра.

В басейните и СПА центъра на Хотел РИЧ се използва минерална вода от находище “Велинград- Лъджене„. Минералната вода се характеризира като хипертермална, слабоминерализирана, хидрокарбонатно – сулфатно – натриева със съдържание на метасилициева киселина и флуор. Оказва благоприятно влияние и има лечебен ефект при неврози, неврастении, климактерични смущения, хипертония, атеросклероза, ускорен пулс, сърдечна недостатъчност, висок холестерол, хронична умора, загуба на концентрация, отслабване на паметта, апатия, депресия, диабет, мускулни крампи, паркинсова болест, болки от всякакво естество, проблеми с косата и ноктите, кожни проблеми, остеопороза.

Спа центърът предлага разнообразие на масажи и терапии за тяло и лице:

Класически масаж, арома терапия, масаж с ароматни свещи, лечебен масаж, чатичен, рефлексотерапия, спортен, детски шоколадов масаж, широдара, хот стоун масаж.

Луксозен SPA ритуал RICH, включващ ексфолиация, маска на цяло тяло и релаксиращ масаж. Хидратират и подхранват кожата, подобряват еластичността, имат почистващ и стягащ ефект.

Кислородна терапия – уеднаквява тена на лицето и подхранва кожата.

Терапия 7-те воала с цветове на лотос – подобрява водния баланс на кожата,

Терапия с еластин и колаген – подмладяващ и лифтинг ефект.

Терапиите се изпълняват с професионалната израелска козметика GIGI.

Сподели публикацията