Slide
Slide

Генералният секретар на Българска федерация по тенис Катерина Генова връчи благодарствен плакет с признание за приноса и оказаната подкрепа за развитие на тениса в България на Младен Матеев, собственик и управител на „Изида“ ООД.

Тенис клуб „Изида“ град Добрич с подкрепата на „Изида“ ООД в продължение на 11 години провеждат едни от най-престижните международни турнири за мъже и жени с наградни фондове под егидата на Международната тенис федерация (ITF). През 2008 г. в град Добрич за първи път се провежда международен турнир с награден фонд 10 000 щатски долара, през 2009 г. се провеждат международен мъжки и женски турнир с наградни фондове 10 000 щатски долара, а от 2011 г. стартира силния международен турнир „Изида къп“ за жени с награден фонд 25 000 щатски долара. От 17 до 23 септември на кортовете на тенис клуб Изида се провежда седмото издание на Международния турнир по тенис за жени „Изида къп“, в който тази година участват редица родни състезателки, сред които Гергана Топалова, Петя Аршинкова, Ани Вангелова и Габриела Михайлова.

Днес Габриела Михайлова и Ани Вангелова се класираха за четвъртфиналите на двойки на традиционния международния турнир по тенис за жени „Изида къп“. Михайлова и Вангелова победиха с 6:3, 6:3 Йоана Гаспар от Румъния и Мария Зотова от Русия. Други българки – Гергана Топалова и Петя Аршинкова загубиха драматично на двойки с 3:6, 6:3, 5-10 от румънките Богдан и Фетачау. На сингъл участващата с „уайлд кард“ 15-годишна българка Лия Каратанчева загуби от Мария Марфутина от Русия с 2:6, 1:6 за 69 минути. Още три българки ще започват участието си в надпреварата утре. Преминалата през квалификациите Държавна шампионка от този сезон Петя Аршинкова ще започне срещу получилата „уайлд кард“ Яна Тищенко от Молдова. Ани Вангелова ще играе в първия кръг срещу Александра Перпер (Молдова), а Гергана Толапова ще срещне Виктория Каменская (Русия).

Сподели публикацията